Nyheter

Chevron
Häcken förlänger med Ekpolo: ”Väldigt tacksam”

Häcken förlänger med Ekpolo: ”Väldigt tacksam”

Försvararen Godswill Ekpolo blir kvar i BK Häcken. Under fredagen meddelade klubben att man förlängt kontraktet med tre år.
– Redan efter första träningarna visste vi att vi ville förlänga, han anpassade sig så snabbt till det vi gör, säger sportchefen Sonny Karlsson.

När BK Häcken sålde Joel Andersson till danska FC Midtjylland i somras plockade man in Godswill Ekpolo från spanska Mérida som ersättare på ett kontrakt som löpte året ut.

Nu är klubben och Ekpolo överens om att utnyttja den option som fanns i kontraktet som gör att avtalet förlängs med tre år, fram till och med säsongen 2021.

– Jag är väldigt tacksam över att klubben gett mig den här möjligheten, säger Ekpolo till bkhacken.se.

– Klubben är som en familj, alla spelarna bemötte mig väldigt bra från dag ett. Jag vill fortsätta jobba hårt, lära mig varje dag och hjälpa klubben, säger den 23-årige högerbacken.

Häcken började blicka mot Spanien efter GIF Sundsvalls framgångar med nyförvärv från den iberiska halvön. Sportchefen Sonny Karlsson medger att Ekpolo, som har meriter från Barcelonas ungdomsakademi, var lite av en chansning, men att nigerianen snabbt visade sig vara en kvalitetsvärvning.

– Redan efter första träningarna visste vi att vi ville förlänga, han anpassade sig så snabbt till det vi gör, säger Karlsson.

– Nu har vi sett saker vi inte visste innan – han är otroligt stark defensivt och väldigt bra i huvudspelet, avslutar sportchefen.