Nyheter

Chevron
Högmo lämnar Häcken

Högmo lämnar Häcken

BK Häckens huvudtränare Per-Mathias Högmo lämnar klubben efter att ha köpts loss av japanska topplaget Urawa Red Diamonds.
– Jag känner en stor tacksamhet över att få ha varit med på den här resan med klubben, säger Högmo.

Sommaren 2021 anställdes Per-Mathias Högmo som ny huvudtränare i BK Häcken. Ett och ett halvt år senare hade han fört klubben till sitt första SM-guld någonsin då laget säkrade segern i Allsvenskan i den näst sista omgången genom att bortabesegra IFK Göteborg med 4–0. I våras vann laget även Svenska Cupen, och under hösten har Häcken för första gången gått in i ett europeiskt gruppspel då laget deltar i Europa League.

2024 får laget dock ta nya tag under en ny tränare. Under fredagen meddelade BK Häcken via sin webbsida att Per-Mathias Högmo köpts loss av japanska Urawa Red Diamonds, regerande Champions League-mästare i Asien.

– Det är alltid med blandade känslor man startar ett nytt kapitel i sitt liv men det är samtidigt ett privilegium att få lämna klubben i ett läge där föreningen står starkare än någonsin. Framgångarna är en följd av den starka kulturen som finns här, de duktiga personerna i organisationen och supporterskaran som växer för varje vecka, kommenterar Högmo.

Läs mer på bkhacken.se.

Foto: Bildbyrån