Nyheter

Chevron
Johansson till IFK Göteborg

Johansson till IFK Göteborg

Falkenbergs FF hamnade sist i Allsvenskan och spelar i Superettan nästa säsong. Nu står det klart att man får klara sig utan lagkaptenen Calle Johansson. Mittbacken är klar för IFK Göteborg.

Under årets allsvenska säsong hittade mittbacken målet vid tre tillfällen på sina 29 matcher i Falkenbergs gula tröja. Från och med nästa säsong ska han försöka göra, men kanske framförallt förhindra, mål i blåvittrandigt.

– Att komma till Blåvitt känns som helt rätt steg för mig. Här finns allt jag behöver för att fortsätta utvecklas som spelare. Jag har bra koll på laget och ser fram emot att komma igång med träningen tillsammans med laget i januari, säger Calle Johansson till IFK Göteborgs hemsida.

Pontus Farnerud, IFK Göteborgs sportchef, ser framemot att se Calle Johansson när laget samlas igen efter julledigheten.

– Vi har scoutat och följt honom under en längre tid. Vi ser framför oss att Calle kommer att passa in bra i vårt lagbygge. Han har egenskaper som gör honom väldigt intressant ur många aspekter. Inte minst eftersom han är väldigt ambitiös och professionell – och framförallt en bra fotbollsspelare. Det ska bli spännande att se honom utvecklas i vår miljö här på Kamratgården, säger Farnerud till hemsidan.

FOTO: Bildbyrån