Kalmar hämtade upp mot Helsingborg

Helsingborgs IF tog ledningen genom Max Svensson på Olympia, men gästande Kalmar FF reste sig och fick in 1–1 genom inhopparen Edvin Crona.

Viktiga poäng stod på spel i den nedre delen av tabellen när Helsingborgs IF tog emot Kalmar FF efter landslagsuppehållet. Hemmalaget HIF började bäst och skapade de flesta av chanserna i den första halvleken, och tog även ledningen då Max Svensson väggspelade med Anthony van den Hurk och kyligt rullade in 1–0 i friläge i den 14:e minuten.

Halvvägs in i den andra halvleken började KFF kunna etablera rejält tryck i jakten på en kvittering. Inbytte Edvin Crona, som så sent som igår hoppade in för svenska U21-landslaget när de spelade match i Kalmar, mötte ett utsökt yttersidesinlägg av Filip Sachpekidis och 1–1 satt med 20 minuter kvar att spela.