Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Fantastisk tid för BP just nu”

Nedräkning: ”Fantastisk tid för BP just nu”

IF Brommapojkarna har seglat genom seriesystemet och är nykomling för andra året i rad.
– Det är en fantastisk tid för BP just nu, konstaterar nye tränaren Luis Pimenta.

IF Brommapojkarna gick upp från division 1 till Superettan 2016. Förra året vann man näst högsta serien och förbereder sig nu för Allsvenskan.

Efter raketåren med Olof Mellberg och Azrudin Valentic på tränarbänken har man nu tagit in portugisen Luis Pimenta som ny tränare. Lägg därtill 13 nyförvärv och det blir tydligt att det är ett nytt BP som nu gör comeback på toppnivå.

– Det är en fantastisk tid för BP just nu, enligt mig. Det finns ett projekt på plats och planen är klar: att etablera oss i Allsvenskan. Allt som händer – uppgraderingar av faciliteter, värvningar, nya system som används – allt är vänt mot framtiden och utvecklingen av hela klubben. Det kommer ge bättre underlag för att utveckla spelare och allt som kommer med det, beskriver Pimenta under upptaktsträffen i ett klipp som går att se på fotbollskanalen.se.

– Alla vet att BP har en historia av att fostra unga egna spelare, däremot tror vi att bästa sättet att fortsätta göra det är att etablera klubben i Allsvenskan. Det måste vara vår prioritet, säger Luis Pimenta.

Kvar i truppen finns bland andra Christopher Brandeborn, Markus Gustafsson och lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson, som medger att försäsongen varit annorlunda med så mycket nytt som ska svetsas ihop.

– Det har varit intensivt: vi har behövt få ihop ett nytt lag med 13 nya spelare och en ny tränare, så det är ju en inlärningsprocess som man behöver komma in i. Men jag tycker att vi har gjort det jättebra, trots allt det nya, säger ”GSM” i Veckans Profil på allsvenskan.se.

Senast BP var i Allsvenskan höll man sig kvar som nykomling 2009 men slutade sedan sist 2010. Sandberg Magnusson menar att klubben satsat lite annorlunda den här gången.

– Jag tycker att vi har en bred och bra trupp. Vi har jättebra spelare. Folk kan ibland tycka att många gått till BP och kritisera att vi inte har så många egenproducerade spelare i startelvan, men tidigare år har vi kört stenhårt på det och det har gått som det gått.

– Vi har mer av ett seniortänk nu: vi är lite mer cyniska. Vi har kanske varit naiva tidigare och trott att vi ska spela ut alla, men det kommer vi inte göra. Jag tror att alla är medvetna om det. Men det kommer bli svintufft, verkligen, säger Gustav Sandberg Magnusson.

Placering 2017:
Slutade 1:a i Superettan

Spelare in: Petar Petrovic, Martin Rauschenberg, Bajram Ajeti, Fritiof Björkén, Alexander Nilsson, Rasmus Alm, Eric Johana Omondi, Moustafa Zeidan, Mohanad Jeahze, Nikola Petric, David Ochieng, Maikel och Ludvig Öhman

Spelare ut: Budimir Janosevic, Viktor Gyökeres, Carl Starfelt, Kyle Konwea, Joel Qwiberg, Victor Fors, Amadeus Sögaard, Luca Gerbino Polo, Kevin Kabran, Viktor Göranzon och Love Reuterswärd

Källa övergångar:  fotbolltransfers.com