Malmö FF vann stort hemma mot Degerfors

Malmö FF kunde besegra Degerfors IF med hela 5–0. Samtidigt lyckades BK Häcken bortavinna i Varberg.

Malmö FF – Degerfors IF: 5–0
Det var ett minst sagt spelsuget Malmö FF som under måndagen tog emot Degerfors IF hemma på Eleda Stadion. Hugo Larsson, i sin sista hemmamatch, fick äran att inleda kvällens målskytte och det gjorde han i den 17:e minuten. Halvtidsresultatet spikade Sebastian Nanasi i slutskedet. I den andra halvleken smällde man dessutom till med ytterligare tre mål. Sebastian Nanasi stod för ytterligare ett innan Stefano Vecchia och Gabriel Busanello slog till med var sitt och fastställde slutresultatet till 5–0. Därmed återtag Malmö FF serieledningen.

Varbergs BoIS – BK Häcken: 0–2
I måndagskvällens möte mellan Varbergs BoIS och BK Häcken var det gästerna, tillika regerande mästaren, som just innan pausvilan skulle ta ledningen. Det till trots att lagets Samuel Gustafson kort dessförrinnan fått syna det röda kortet. Målet stod i alla fall Benie Traoré för och det kom från straffpunkten. Hemmalaget jagade under den andra halvleken febrilt ett kvitteringsmål – men istället kunde Momodou Lamin Sonko sätta dit bortalagets andra för aftonen och avgöra den här tillställningen. Tre poäng hem till Hisingen.