Seljmani ledde Varberg till historisk seger

Varbergs BoIS vann sin första allsvenska match i premiären efter en övertygande insats som gav 3–0 borta mot Helsingborgs IF.

Astrit Seljmani var Varbergs BoIS bäste målskytt ifjol när laget kom tvåa i Superettan och avancerade till Allsvenskan för första gången i klubbens historia. Anfallaren, med lagkaptensbindeln på armen, tog vid där han slutade i höstas och ledde laget till seger borta mot Helsingborgs IF i premiären.

1–0 placerade Seljmani in lågt till vänster från straffområdeskanten i första halvlek och 2–0 dundrade han in på straff i den 51:a minuten. Tio minuter senare spelade han fram Gustaf Norlin som löpte sig fri och tryckte in 3–0 med vänsterfoten.

Gästerna hade sedan bud på mer men resultatet stannade vid 3–0, och den historiska trepoängaren var ett faktum.

Se Seljmanis 1–0-mål i spelaren nedan och övriga höjdpunkter på highlights.allsvenskan.se.

<iframe width="100%" height="315" src="https://api.forzasys.com/allsvenskan/playlist.m3u8/3373:0:2500_3383:7170000:7214000/Manifest.m3u8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>