Sent avgörande när Djurgården vann i cupen

Det blev blandade resultat för de allsvenska lagen när Svenska Cupens gruppspel rullade vidare under söndagen.

Kalmar FF säkrade under söndagen andra raka segern i Svenska Cupen – och toppar därmed grupp 4 inför avslutningen nästa helg. Den här dagen besegrades Onsala BK med 3–0. Kevin Jensen inledde målskyttet i mitten av den första halvleken, och i den andra halvleken följde Mileta Rajovic och Isak Bjerkebo upp med var sitt. Det sista på straff.

För IFK Göteborg väntade derby mot GAIS – där det sistnämnda laget drog det längsta strået på ett soligt Bravida Arena. Bortalaget IFK Göteborg tog ledningen via Adam Carlén i slutet av den första halvleken, men i den andra halvleken kunde GAIS vända på steken via kvittering av Axel Norén och slutligen ett avgörande från Mervan Celik.

I samma grupp som ovan spelade IFK Norrköping oavgjort hemma mot Utsiktens BK. Dubbla mål från gästernas Erik Westermark tog laget upp i en tvåmålsledning, innan Arnor Sigurdsson kunde reducera. Utsikten kunde dock replikera direkt via Allan Mohideen och gick därmed åter upp i en tvåmålsledning. I slutskedet av matchen blixtrade IFK Norrköping till och Victor Lind och Jacob Ortmark kunde med var sitt mål spela in en poäng till laget. IFK Norrköping toppar den gruppen på fyra poäng inför sista omgången.

För Varbergs BoIS blev det en tung eftermiddag när Västerås SK var på besök. Gästerna lämnade nämligen Varberg med alla tre poäng efter två mål i den första halvleken. Målskyttar blev Pedro Ribeiro på straff och Daniel Ask.

I samma grupp kunde även AIK vinna. Det borta mot Östersunds FK. John Guidetti rullade in en straff efter 23 minuters spel och i den andra halvleken kunde Viktor Fischer skjuta in två mål till 0–3. På målskillnad framför Västerås SK toppar AIK den gruppen, grupp E, inför avslutningen.

På Grimsta IP föll BP mot Landskrona BoIS. Gästernas Ousmane Diawara satte tidigt dit 0–1, men Oscar Pettersson kunde svara upp med en kvittering. I den andra halvleken tog Landskrona på nytt ledningen, den gången via Adam Egnell. Och med kvarten kvar att spela kom också 1–3 genom Melker Widell. BP och Nikola Vasic reducerade med sex minuter kvar av ordinarie tid – men kom inte närmare än så.

För Djurgårdens del såg det ut att bli kryss borta mot Örebro SK. Gustav Wikheim gav visserligen laget ett tidigt ledningsmål, men ÖSK och Noel Milleskog kvitterade under inledningen av den andra halvleken. 1–1 såg ut att stå sig – men på stopptid avgjorde Piotr Johansson för Djurgårdens del. Därmed toppar laget grupp 2 med full pott.