Nyheter

Chevron
Sirius nye sportchef: ”2019 ser fantastiskt intressant ut”

Sirius nye sportchef: ”2019 ser fantastiskt intressant ut”

Ola Andersson är tillbaka i IK Sirius, nu i en sportchefsroll efter att tidigare ha varit vd i klubben.
– Jag brinner för fotbollen i Uppsala. När Sirius frågade så fanns det liksom inga betänkligheter, säger han.

Förändringarnas tid pågår i IK Sirius. Tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har efter sju år i klubben lämnat för uppdraget som huvudtränare i Djurgården.

Bergstrand och Lagerlöf hade delat ansvar som både tränare och sportchef, och klubbens första aktion efter att duon lämnat var att anställa tidigare vd:n Ola Andersson som ny sportchef.

– Det var ett lätt beslut. Jag brinner för fotbollen och skulle vilja göra den större i Uppsala; att den betyder mer för Uppsala än den gjort tidigare. Det var ett mission jag hade som klubbchef och som jag kommer vurma för även som sportchef. Så när Sirius frågade så fanns det liksom inga betänkligheter, säger Andersson i en längre videointervju på Sirius webbsida.

Sirius har ännu inte presenterat någon ny huvudtränare, men klart är att tidigare assisterande tränaren Mirza Jelecak kommer att vara en del av tränarteamet.

På spelarsidan ser det ljusare ut för Blåsvart, även om man tappat kulturbäraren och targetanfallaren Moses Ogbu.

– Vi fick in några spelare som vi behövde i somras som är kvar hos oss. De stabiliserade upp i det läget vi var i i somras, så det känns bra. Vi har Moses Ogbu som försvinner, och det är ingen hemlighet att vi jobbar för att hitta en ersättare till honom först och främst, säger Andersson.

Överlag tror Ola Andersson att en ovanligt spännande säsong väntar nästa år, då Sirius gör sin tredje raka säsong i Allsvenskan.

– Säsongen 2019 ser fantastiskt intressant ut. Det är en utmaning. Vi har några lag som kommit upp som kanske kommer vara bättre än de som åkte ur, utan att misskreditera dem.

– Helsingborg som nykomling kommer vara starka. 2019 kommer bli tuffare rent generellt, men jag tror att det med som gjorts hittills i truppen så kommer vi vara väl så förberedda på det, säger Ola Andersson.

Foto: bildbyrån