Tre nya poäng till Elfsborg efter hemma vinst

Medan Mjällby och Kalmar fick dela på potten efter 1-1 på Strandvallen besegrade Elfsborg Bajen hemma på Borås Arena.

Mjällby AIF –Kalmar FF: 1-1

På Strandvallen var det hemmalaget MAIF som tog ledningen när Max Fenger gjorde matchens första mål med pannan på ett inlägg av David Löfqvist i första halvlek. Gästande Kalmar FF hade periodvis något bättre kontroll på spelet men i antal chanser var det Mjällby som var störst. Men när hemmalaget inte förvaltade sina chanser framåt bjöd de istället Kalmar på en hole in one när Simon Skrabb enkelt snodde åt sig en slarvigt slagen passning framför mål och enkelt kunde kvittera. 1-1 höll sig matchen ut och MAIF och KFF fick dela på kvällens pott.

IF Elfsborg – Hammarby: 2-0

Det tog inte ens en kvart innan formstarka Elfsborg hittade nätet hemma på Borås Arena mot gästande Bajen. Sveinn Gudjohnsen, assisterad av Jeppe Okkels, kunde ge de gulklädda ledningen i den 13:e minuten. Och det såg länge ut att sluta vid 1-0, fram till den 86:e minuten då Johan Larsson utökade Elfsborgs ledning till 2-0.

Tre poäng in på kontot för Elfsborg betyder den sjätte raka segern och att de nu går upp på en andraplats bakom serieledande MFF medan Hammarby trillar ner på en tiondeplats.

Bilder: Bildbyrån