Tredje raka för Kalmar FF

Kalmar FF säkrade sin tredje raka seger hemma mot Halmstads BK samtidigt som Djurgården segrade i mötet med IFK Göteborg.

Kalmar FF – Halmstads BK: 2–0
Kalmar FF tog på söndagseftermiddagen emot Halmstads BK hemma på Guldfågeln Arena. Ett möte som hemmalaget också skulle gå segrande ur efter två mål av Mileta Rajovic. Det första kom redan i den 14:e minuten och med tolv minuter kvar av ordinarie matchtid fastställde anfallaren slutresultatet. Därmed säkrade laget sin tredje raka seger.

Djurgården – IFK Göteborg: 1–0
På Tele2 Arena ställdes Djurgården mot IFK Göteborg – och där skulle ett tidigt ledningsmål från Hampus Finndell komma att bli matchavgörande. Mittfältarens sköt in 1–0 i matchens sjätte minut, vilket också kom att bli det enda målet den här eftermiddagen. Tre poäng till Djurgården och fjärde raka förlusten för IFK Göteborg.

IK Sirius – BK Häcken: 1–4
I den 34:e minuten öppnade regerande mästaren BK Häcken målskyttet på Studenternas. Då satte nämligen Oscar Uddenäs dit 0–1 i mötet med IK Sirius. I den andra halvleken drog bortalaget ifrån ytterligare. Först genom Mikkel Rygaard och därefter Lars Olden Larsen – och BK Häcken gick mot en säker seger. Hemmalagets Marcus Klingenberg Mathisen skakade dock lite liv i matchen i form av en reducering med fyra minuter kvar av ordinarie tid. BK Häcken skulle dock få det sista ordet när Bénie Adama Traore sköt in 1–4 på straff.