Nyheter

Chevron
Valentic lämnar när Dalkurd ändrar i ledarstaben

Valentic lämnar när Dalkurd ändrar i ledarstaben

Nykomlingen Dalkurd FF meddelar under fredagen att klubben och huvudtränaren Azrudin Valentic avslutar samarbetet.
– Tyvärr så har inte våra prestationer på planen återspeglat resultaten och därför är jag och klubben överens om att gå skilda vägar, säger Valentic.

Inför sin första säsong i Allsvenskan anställde Dalkurd FF Azrudin Valentic, tidigare i IF Brommapojkarna, som ny huvudtränare. Efter en tuff vårsäsong med fyra inspelade poäng på tio omgångar ändrar maom i ledarstaben då Valentic och assisterande tränaren Amir Azrafshan lämnar klubben.

– Det är med sorg som jag lämnar klubben men jag är även otroligt glad och stolt över att fått jobba med dessa fantastiska spelare samt alla runtom klubben, säger Valentic till dalkurd.se.

– Tyvärr så har inte våra prestationer på planen återspeglat resultaten och därför är jag och klubben överens om att gå skilda vägar. Det finns inga tvivel hos mig om att Dalkurd kommer att spela i Allsvenskan 2019. Tack till alla men ett extra stort tack till alla fans för deras stöd på våra matcher, avslutar Valentic.

Dalkurd skriver på sin webbsida att sökandet efter en ny huvudtränare inletts, samtidigt som sportchefen Adil Kizil tackar de båda ledarna för deras tid och arbete i klubben.

– Vi är i en tuff situation, vi har inte fått poängen med oss och hamnat i en negativ trend, en trend vi nu ska vända så snabbt som möjligt. Vi har en match framför oss innan uppehållet där det gäller att få positiva signaler med oss in i vilan. Därefter blir det hårt arbete under uppehållet för att stå starkt rustade inför omstarten, säger Kizil.

Dalkurd möter Malmö FF på bortaplan på söndag 27 maj innan Allsvenskan sedan går på ett drygt månadslångt speluppehåll.