Nyheter

Chevron
VIDEO: BP vann mot dubbelt decimerat Häcken

VIDEO: BP vann mot dubbelt decimerat Häcken

IF Brommapojkarna skriver in sig i poängprotokollet efter dagens 2-0-seger hemma mot BK Häcken, som avslutade matchen med två man mindre på planen.

Det var BK Häcken som hade det mesta av spelet i den första halvleken, men en briljant individuell prestation av Eric Omondi öppnade för IF Brommapojkarnas ledningsmål.

Efter en defensiv hörna i den 19:e minuten löpte Omondi med bollen i åtminstone 60 meter innan han slog ett perfekt inlägg som anfallskollegan Bajram Ajeti kunde brösta in i mål från nära håll.

Häckens mittfältare Alexander Faltsetas visades ut i slutet av den första halvleken, och i mitten av den andra fick även Daleho Irandust ta en tidig dusch efter att ha åkt på sin andra varning.

Med två man mer på planen kunde BP kontra in tvåan i slutminuterna; Markus Gustafsson undvek offside och hann före en utrusande Peter Abrahamsson i Häcken-målet till bollen. Marko Nikolic passade sedan i sin tur Petar Petrovic, som enkelt kunde lägga in slutresultatet 2-0.

– Vi försöker i andra halvlek och kämpar så gott det går, sen kommer det ett rött till och då blir det ännu svårare, konstaterar Häcken-kaptenen Rasmus Lindgren i C More efter matchen.

– Det är klart att det är skitviktigt att få en tidig seger. Vi har tufft spelschema i inledningen, det är jättestarkt av oss att vinna, säger BP:s kapten Gustav Sandberg Magnusson kort därefter.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren nedan.

<iframe src="https://www.tv4play.se/iframe/video/3965887?width=540" width="540" height="303" frameborder="no" scrolling="no"></iframe>