AIK och Malmö vidare i Europa League-kvalet

AIK och Malmö FF avancerar till Europa Leagues play-off-runda efter att ha slagit ut FC Sheriff respektive HSK Zrinjski. IFK Norrköping åkte dock ur turneringen efter ett jämnt dubbelmöte med Hapoel Beer-Sheva.

AIK är vidare till Europa Leagues play-off-runda efter en sammanlagd 3-2-seger mot FC Sheriff från Transnistriern i Moldavien.

Nabil Bahoui gav Gnaget ledningen efter vackert kombinationsspel med Henok Goitom i den andra halvleken. Sheriff skapade nerv med en sen kvittering, men AIK höll undan och säkrade 1-1.

I den sista kvalrundan innan turneringens gruppspel ställs nu AIK mot skotska ligasegrarprenumeranterna Celtic, som åkte ur Champions League-kvalet mot rumänska CFR Cluj.

Malmö FF hade med sig en komfortabel 3-0-ledning till bortamötet med HSK Zrinjski i Bosnien och Hercegovina. Kvällens 1-0-förlust efter ett sent straffmål av Mostar-laget var därmed fullt tillräcklig för avancemang.

I play-off-rundan ställs nu MFF mot israeliska Bnei Yehuda Tel-Aviv, som ikväll slog ut Neftchi Baku från Azerbajdzjan.

För IFK Norrköpings del är europaspelet dock över för i år. Efter att hemmamötet med Hapoel Beer-Sheva slutat 1-1 hade Peking marginalerna emot sig i returen i Israel.

I den andra halvleken släppte man först in ett distansskott i krysset, och sedan en retur efter att ett nytt avslut från långt håll träffat ribban.

Rasmus Lauritsen tände hoppet om en upphämtning med en vacker reduceringsnick till 2-1, istället för en kvittering kunde istället hemmalaget kontra in 3-1 på stopptid.