Bara kryss för MFF – blir sist i gruppen

Malmö FF gjorde sitt första mål i årets Champions League och tog sin första poäng. Men 1–1 hemma mot Zenit gör att skåningarna kommer sluta sist i gruppen.

På Stadion i Malmö gjorde de himmelsblå en fin första halvlek och fick äntligen fira ett mål. Sören Rieks blev Malmö FF:s första målskytt i årets Champions League när han, efter fint kombinationsspel med Veljko Birmancevic, sköt ledningsmålet halvvägs in i den första halvleken.

Ledning i paus och hoppet om fortsatt europaspel levde fortfarande. Efter förlusten mot Zenit i Ryssland (4–0) skulle dock ytterligare ett par mål kunna öka på de chanserna.

I den andra halvleken räddade Johan Dahlin en straff från den ryske landslagsmannen Artem Dzyuba. Samma Dzyuba trodde ett par minuter senare att han kvitterat, men målet dömdes bort på grund av offside.

På tilläggstid fick gästerna en ny straff och den här gången lyckades ryssarna överlista Johan Dahlin. Yaroslav Rakitskiy pangade in bollen vid den högra stolpen och firade kvitteringen.

Matchen slutade 1-1 och det innebär att Malmö FF trots poängen kommer att sluta sist i gruppen, oavsett hur det går i den sista gruppspelsmatchen mot Juventus.