Blåvit förlust mot AaB i säsongspremiären

IFK Göteborg drog igång matchandet 2020 genom att bjuda danska AaB till Göteborg. Efter 0-1 i paus blev det en målgladare andra halvlek där de danska gästerna till slut vann med 3-2.

I den första halvleken var det IFK Göteborg som skapade de farligaste chanserna och redan efter två minuter hade man bollen i mål. Men Sargon Abraham blev avblåst för offside och målet dömdes bort.

Det dröjde istället till tilläggstid i den första halvleken innan matchens första mål kom. Då var det AaB-spelarna som fick jubla när Oliver Abildgaard gav gästerna ledningen med skallen.

Blåvitt kvitterade efter 58 minuter när Tobias Sana hittade målet efter fint förarbete av Emil Holm.

Glädjen blev dock kortvarig och AaB återtog ledningen efter 65 minuter. Sju minuter senare kom dessutom 3-1 för gästerna som just nu laddar upp för en återstart av den danska ligan.

Med åtta minuter kvar av matchen ordnade Robin Söder en straff som Amin Affane säkert förvaltade till 2-3.