Chibuike femmålsskytt i cupen

Sex av de sju allsvenska lagen som kvalade till Svenska Cupens gruppspel under onsdagen gick vidare.

Falkenbergs FF tog en storseger i Svenka Cupens andra kvalomgång då man besegrade BK Astrio med hela 9–0. John Chibuike blev femmålsskytt för Laget vid havet, medan Marcus Mathisen, Mahmut Özen, Mohammad Ahmadi och Matthew Garbett gjorde övriga mål.

Även Mjällby AIF vann med stora siffror då Assyriska BK från Göteborg besegrades med 5–0. Mamudu Moro gjorde två av målen, Taylor Silverholt, Hampus Holgersson och Erik Pärsson bidrog med ett var.

Jeppe Okkels gjorde sina två första mål för IF Elfsborg när laget gick vidare mot Stenungsunds IF med 3–0. Även Christopher McVey nätade för Gulsvart i den matchen.

Även Helsingborgs IF är klart för cupens gruppspel efter en 3–0-seger mot IS Halmia. Alhaji Gero blev en av kvällens alla tvåmålsskyttar då han inledde ovh avslutade målgörandet för HIF, däremellan klev Andreas Landgren in med 2–0-målet.

BK Häcken hade en kort bortaresa till Hjällbovallen för möte med BK Angered, och efter 90 minuters fotboll tar man med sig en 3–1-seger hem. Alexander Faltsetas, Viktor Lundberg och Alexander Söderlund gjorde målen för gästerna.

3–1 blev även slutresultatet när IFK Göteborg gick vidare i cupen borta mot Husqvarna FF. Redan innan halvtimmesstrecket hade August Erlingmark, Sebastian Eriksson och Christian Kouakou nätat för Blåvitt, för aftonen i gult ställ.

För Varbergs BoIS del blev det dock förlust på straffar mot Oskarshamns AIK efter 120 mållösa minuter.