Förlust för en nykomling – seger för en annan

Fyra allsvenska lag var i farten under lördagen. Falkenberg träningsspelade för andra dagen i rad och förlorade mot IFK Värnamo. HIF och Örebro vann, samtidigt som Djurgården spelade oavgjort.

Falkenbergs FF kom tvåa i Superettan 2018 och tog steget upp i Allsvenskan till årets säsong. Igår kryssade man mot IF Elfsborg, men idag blev det förlust mot division 1-laget IFK Värnamo. Smålänningarnas Alfred Ajdarevic gjorde matchens enda mål i den 38:e minuten.

Det enda laget som var starkare än Falkenberg i Superettan i fjol, Helsingborgs IF, kom till dagens träningsmatch med två oavgjorda danskduster i ryggen. 1-1 mot FC Helsingör och 2-2 mot OB. I dag kom äntligen årets första seger. Och det var det gamla gardet som levererade.

Alexander Farnerud gav skåningarna ledningen mot Öster innan lagkapten Andreas Granqvist tryckte in en straff innan den första halvleken var slut. Resultatet stod sig matchen ut och HIF vann med 2-0.

Nyförvärvet Viktor Prodell gjorde matchens enda mål när Örebro SK besegrade Degerfors med 1-0 på Behrn Arena.

Djurgården mötte under lördagen norska Lilleström. Nyförvärvet Buya Touray gjorde 1-0 från nära håll, men norrmännen kvitterade och matchen slutade 1-1.