Gudjohnsen tvåmålsskytt när Elfsborg vann igen

IF Elfsborg har fått upp ångan igen och besegrade IK Sirius på hemmaplan efter tre mål i första halvlek.

IF Elfsborg – IK Sirius: 3–0
Elfsborg har hittat formen igen. Under söndagen kom tredje raka segern då man vann med klara 3–0 hemma mot Sirius. Sveinn Aron Gudjohnsen satte både 1–0 och 2–0 innan Elfsborg med ett inspirerat passningsspel i offensivt straffområde kunde göra 3–0 genom lagkaptenen Johan Larsson.

Hammarby – Östersunds FK: 4–3
Det svängde ordentligt på Tele2 Arena där gästande Östersund tidigt gick upp i en 2–0-ledning tack vare långskott av Marco Weymans och Blair Turgott. Ett självmål tog Hammarby in i matchen igen, men Ludvig Fritzson kunde återställa tvåmålsledningen för ÖFK genom att skrava in en hörna. Kort efter det reducerade Hammarby genom Williot Swedberg. Då hade vi spelat i 24 minuter. Det skulle dock dröja till slutminuterna innan Bajen definitivt vände på matchen, och det kom efter en utvisning på gästernas Sam Mensiro. Gustav Ludwigson kvitterade till 3–3 i den 77:e minuten, och på stopptid kunde Akinkunmi Amoo slå in segermålet på straffspark.

Mjällby AIF – IFK Göteborg: 1–3
Mjällby var på väg mot ett sensationellt allsvenskt rekord då laget och målvakten Carljohan Eriksson hållit nollan i över åtta raka matcher när IFK Göteborg kom på besök till Strandvallen. Det blev dock inget rekord idag då gästernas Calle Johansson till slut spräckte Erikssons målnolla med ett nickmål på hörna i den 28:e minuten. Trots att hemmalaget kort efter det åkte på en utvisning kunde Amin Sarr kvittera i inledningen av den andra halvleken, men återigen dök Johansson upp med ett mål från skallen för Blåvitt. Gästernas tredje nickmål för dagen fastställde slutresultatet till 3–1, då var det Marcus Berg som knoppade in Hosam Aieshs inlägg.

AIK – IFK Norrköping: 1–0
Hemmastarka AIK hänger med i guldstriden efter 1–0 mot IFK Norrköping på Friends Arena. Nicolas Stefanelli gjorde matchens enda mål i den första halvleken, och Gnaget kunde sedan försvara hem tre tunga poäng.

Varbergs BoIS – Malmö FF: 1–1
MFF tappar förstaplatsen i Allsvenskan efter en poäng borta mot Varberg. Hemmalagets Robin Simovic dunkade in 1–0 på vänstervolley i den 29:e minuten, och även om Malmö kvitterade innan halvtidspausen då Veljko Birmancevic tryckte in ett långskott i nät så skulle den andra halvleken bli mållös.