Häcken-seger i Högmos debutmatch

Per-Mathias Högmo fick en flygande start som BK Häcken-tränare då laget besegrade AIK med 2–1 i återstart-omgången.

BK Häcken – AIK: 2–1
Häcken tog sin första seger i Allsvenskan 2021 i den sista omgången innan uppehållet. Med en ny tränare i Per-Mathias Högmo vann man även i återstarten. Efter en mållös första halvlek mot AIK gjorde Patrik Wåelmark 1–0 omgående i den andra halvleken och kort därefter ökade Ali Youssef på till 2–0 i friläge. Bojan Radulovic reducerade för AIK men hemmalaget kunde hålla undan och ta tre tunga poäng.

Varbergs BoIS – Kalmar FF: 1–1
Även första halvlek på Varberg Energi Arena mellan hemmalaget BoIS och Kalmar var mållös. Det dröjde till den 70:e minuten innan Oliver Berg med ett klassavslut placerade in 1–0 för gästerna. Blott sex minuter senare var dock Varberg ikapp då Tashreeq Matthews kyligt vände bort en försvarare i straffområdet innan hans skott styrde på en annan back och in i mål.

Hammarby – Halmstads BK: 1–1
David Accam såg ut att ha fixat en Hammarby-seger i Milos Milojevics första allsvenska match som tränare för klubben med sitt mål i den 72:a minuten. Men på stopptid klev Marcus Antonsson fram och stötte in 1–1 efter Sadat Karims smarta nednick i straffområdet.

IK Sirius – Mjällby AIF: 2–1
Mjällby tog ledningen efter en kvart borta mot Sirius efter att Eric Björkander avslutat en trippelchans på hörna för gästerna med att nicka bollen i nät. Hemmalagets kvittering kom också på nick då Christian Kouakou hittade en fri yta i straffområdet, spänstade upp och knoppade in 1–1 tio minuter senare. I slutminuterna fullbordade Jacob Ortmark hemmalagets vändning genom att ta ned ett inlägg på bröstet och skjuta in 2–1 på volley.