Häcken-seger i Högmos debutmatch

4 juli, 2021 kl 17:00 Per-Mathias Högmo fick en flygande start som BK Häcken-tränare då laget besegrade AIK med 2–1 i återstart-omgången.

BK Häcken – AIK: 2–1
Häcken tog sin första seger i Allsvenskan 2021 i den sista omgången innan uppehållet. Med en ny tränare i Per-Mathias Högmo vann man även i återstarten. Efter en mållös första halvlek mot AIK gjorde Patrik Wåelmark 1–0 omgående i den andra halvleken och kort därefter ökade Ali Youssef på till 2–0 i friläge. Bojan Radulovic reducerade för AIK men hemmalaget kunde hålla undan och ta tre tunga poäng.

Varbergs BoIS – Kalmar FF: 1–1
Även första halvlek på Varberg Energi Arena mellan hemmalaget BoIS och Kalmar var mållös. Det dröjde till den 70:e minuten innan Oliver Berg med ett klassavslut placerade in 1–0 för gästerna. Blott sex minuter senare var dock Varberg ikapp då Tashreeq Matthews kyligt vände bort en försvarare i straffområdet innan hans skott styrde på en annan back och in i mål.

Hammarby – Halmstads BK: 1–1
David Accam såg ut att ha fixat en Hammarby-seger i Milos Milojevics första allsvenska match som tränare för klubben med sitt mål i den 72:a minuten. Men på stopptid klev Marcus Antonsson fram och stötte in 1–1 efter Sadat Karims smarta nednick i straffområdet.

IK Sirius – Mjällby AIF: 2–1
Mjällby tog ledningen efter en kvart borta mot Sirius efter att Eric Björkander avslutat en trippelchans på hörna för gästerna med att nicka bollen i nät. Hemmalagets kvittering kom också på nick då Christian Kouakou hittade en fri yta i straffområdet, spänstade upp och knoppade in 1–1 tio minuter senare. I slutminuterna fullbordade Jacob Ortmark hemmalagets vändning genom att ta ned ett inlägg på bröstet och skjuta in 2–1 på volley.

Foto: Bildbyrån

Djurgården i topp efter ny seger

1 aug 2021
Efter 2-1 i en intensiv match mot BK Häcken kliver Djurgården upp i topp av den allsvenska tabellen. Senare på eftermiddagen vann Kalmar motMjällby samtidigt som Östersund och Hammarby kryssade.

Kryss på Stora Valla

31 jul 2021
Degerfors var på väg mot en efterlängtad seger, men Varberg kom tillbaka och kvitterade hemmalagets ledning.

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i juli

30 jul 2021
Magnus Eriksson, Antonio Colak och Veljko Birmancevic har nominerats till Månadens Spelare i Allsvenskan i juli. Rösta på din favorit till både Månadens Spelare och Tränare via länkarna i texten.

Elfsborg och Hammarby vidare till nästa runda

29 jul 2021
Efter 4-0 hemma hade IF Elfsborg inga bekymmer att vinna i Moldavien och ta sig vidare till den tredje kvalrundan av Europa Conference League. Hammarby vann också sin returmatch och är vidare. För BK Häcken blev det seger, men ändå respass.

MFF vidare till tredje kvalrundan

27 jul 2021
Malmö FF är vidare i Champions League-kvalet. En krampaktig insats mot HJK i Helsingfors slutade 2-2 och MFF är vidare med sammanlagt 4-3.

Alfonsi och Moon segerskyttar för Varberg

26 jul 2021
Varbergs BoIS tog en viktig seger när IFK Göteborg besegrades. Samtidigt vann Halmstad efter ett sent segermål och i Örebro kryssade ÖSK och AIK.

Djurgården och Hammarby söndagsvinnare

25 jul 2021
Djurgården tog tre nya poäng när Kalmar FF besegrades på Guldfågeln Arena. På eftermiddagen vann Hammarby på hemmaplan samtidigt som BK Häcken och Elfsborg kryssade i Göteborg.

Malmö FF fixade ny seger på Strandvallen

24 jul 2021
Ett roterande Malmö FF befäste sin position i toppen genom att besegra Mjällby AIF med 2-0 på bortaplan. Senare på eftermiddagen bröt IK Sirius sin dåliga form när Degerfors besegrades med 2-0.

Elfsborg överlägsna i första kvalmatchen

22 jul 2021
Både Elfsborg och Hammarby vann sina inledande kvalbataljer i kvalet till Europa Conference League. För BK Häcken blev det förlust i Skottland.

Fördel Malmö FF efter första kvalmatchen

21 jul 2021
Malmö FF vann den första kvalmatchen i den andra kvalrundan till Champions League mot HJK Helsingfors med 2-1.

Målfyrverkeri när Djurgården vann

19 jul 2021
Fyra mål i första halvlek banade väg för Djurgårdens seger mot IK Sirius. Samtidigt kryssade Halmstads BK och Varbergs BoIS i ett tätt Västkustderby.

Irandust tillbaka som matchvinnare

18 jul 2021
BK Häcken, Hammarby, AIK och IFK Göteborg plockade full pott i söndagens omgång av Allsvenskan.