Hammarby slog Blåvitt

Bajen blev dagens enda vinnare när IFK Göteborg besegrades med 3-0. Övriga tre matcher slutade oavgjort.

Hammarby – IFK Göteborg 3-0
Akinkunmi Amoo gav Hammarby ledningen med ett hårt distansskott redan efter sex minuter i mötet med IFK Göteborg. Och när Aziz Ouattara satte tvåan på tilläggstid i den första halvleken såg allt bra ut för Bajen. Blåvitt försökte i den andra halvleken, men de bästa chanserna hade hemmalaget. Amoo prickade stolpen och Hammarbys tredje seger på de fyra senaste var egentligen aldrig hotad. När dessutom Vladimir Rodic chippade in trean med 20 minuter kvar var segern klar.

Kalmar FF – AIK 1-1
Kalmars och Oliver Bergs fina form håller i sig. Idag blev det ny seger när AIK besegrades hemma i Kalmar. Berg stötte upp ledningsmålet i taket efter en dryg timmes spel. Men någon seger blev det inte för KFF. I den 90:e minuten kvitterade Nabil Bahoui. Bahoui som också verkat hittat formen och nu gjort tre mål på två matcher.

Mjällby AIF – Halmstads BK 0-0
Både MAIF och HBK jagade tre poäng för att jobba sig ifrån bottenstriden. Men det blev inga mål och lagen fick nöja sig med en var.

Varbergs BoIS – BK Häcken 1-1
Alexander Johansson har verkligen tagit för sig på höstsäsongen. Efter fyra minuter gav han Varberg ledningen med sitt andra mål för säsongen. Men det blev ingen seger för Varberg. Patrik Wålemark slog en frispark ute från högerkanten som smög sig hela vägen in i mål.