IFK Göteborg klart för kvartsfinal

7 mars, 2020 kl 14:30 IFK Göteborg, Mjällby AIF och Falkenbergs FF går till kvartsfinal i Svenska Cupen efter att ha säkrat gruppsegrar under lördagen.

IFK Göteborg blev första laget att gå till kvartsfinal i Svenska Cupen under lördagen. 1–1 hemma mot IK Sirius, efter att Robin Söder gett Blåvitt ledningen och Elias Andersson kvitterat för gästerna, räckte till förstaplatsen i grupp 7. Sirius behövde en seger för att avancera, men fick det svårt efter att Karl Larson visats ut med en halvtimme kvar att spela.

Samtidigt gjorde Västerås SK vad man kunde för att hålla drömmen om slutspel vid liv med en 4–0-seger hemma mot Sollentuna FK, men VSK stannar på sex poäng medan IFK Göteborg landade på sju.

I grupp 1 höll Mjällby AIF undan för Djurgården när lagen möttes i en avgörande match på Tele2 Arena. Regerande svenska mästarna Djurgården tog förvisso ledningen genom Jonathan Augustinsson på frispark, men Mamudo Moro kvitterade distinkt och Jesper Löfgren nickade sedan in segermålet i den andra halvleken.

I samma grupp gick avhängda Dalkurd FF upp i en 3–0-ledning hemma mot Sandvikens IF innan gästerna reducerade i slutminuterna.

På Östgötaporten bjöds det på spänning hela vägen in i mål då IFK Norrköping behövde minst en tvåmålsseger mot Falkenbergs FF för att gå om hallänningarna i tabellen. Sead Haksabanovic skruvade fräckt in 1–0 i den 68:e minuten, men trots flera bra Peking-chanser efter det kunde FFF stå emot och nå kvartsfinal på bättre målskillnad.

I dagens sjätte och sista match tog Halmstads BK sina första poäng i grupp 5 efter att unge Emil Tot Wikström inspirerat laget till en 2–1-seger mot Tvååkers IF.

Foto: bildbyrån

Lista: Övergångar vintern 2020

26 mar 2020
Övergångsfönstret är öppet till 31 mars – här är en sammanställning över de allsvenska klubbarnas värvningar och spelartapp i vinter.

Lönereducering och permitteringar i elitklubbar

24 mar 2020
IF Elfsborg och AIK meddelade under måndagskvällen om lönereduceringar bland spelarna respektive korttidspermitteringar. Detta som en följd av coronavirusets utspridning och den uppskjutna säsongsstarten.

Matilda Lundblad: "Alla i klubben kommer närmre varandra"

22 mar 2020
Som medicinsk ansvarig för IF Elfsborg är det hektiska tider för Matilda Lundblad. Med en allsvensk säsongsstart som skjutits på framtiden tror hon det blir viktigt att försöka hitta en tävlingsnerv för sina spelare.

Seriestart skjuts på framtiden

19 mar 2020
Det är nu formellt beslutat att starten av Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan och Elitettan är uppskjuten. Beslutet är fattat i enlighet med de målsättningar som Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) på respektive håll enades om under onsdagen, vilket skulle innebära start för de olika serierna i slutet av maj eller i början av juni.

SEF-klubbarna enas om att verka för att ligastarten flyttas till juni

18 mar 2020
De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet ska nu ta ställning till klubbarnas önskemål, och i samverkan med SEF ta fram förslag på en konkret spelordning att fastställa.

”Fotbollen är en väsentlig del av vårt folkhemsbygge”

18 mar 2020
Sveriges ledande Nationalekonom, Ingvar Nilsson, berättar om framtagandet av rapporten Fotbollsplanen mitt i byn och om slutsatserna av elitklubbarnas samhällsengagemang. – En väldigt tydlig slutsats är att det fotbollen gör i form av samhällsengagemang är oerhört omfattande. Det är mångfacetterat, det är på riktigt och det är inget spel för gallerierna, säger Ingvar Nilsson till Svensk Elitfotboll.

Paulos Abraham till AIK

17 mar 2020
Den 17-åriga anfallaren lämnar BP och ansluter direkt till AIK. Kontraktet är skrivet till och med den 31 december 2023.

Israelsson vänder hem till Kalmar FF

17 mar 2020
Mittfältaren Erik Israelsson lämnade Kalmar FF 2013. Till sommaren återvänder han efter att de senaste åren tillhört Vålerenga i Norge.

Extrainsatt klubbchefsmöte genomfört

16 mar 2020
Under måndagen genomfördes ett extrainsatt klubbchefsmöte via video där samtliga 32 klubbar deltog.

BoIS-förlust mot Ljungskile

14 mar 2020
I en av få matcher som spelas i helgen åkte Varbergs BoIS på en förlust mot Superettanlaget Ljungskile SK.

Cupmatcher uppskjutna och upptaktsträffarna inställda

13 mar 2020
Svensk Elitfotboll är tillsammans med Elitfotboll Dam en del av Svenska Fotbollförbundets arbetsgrupp som hanterar virusfrågan. Alla parter följer utvecklingen och är redo att ta snabba beslut.

MFF förlänger med Eric Larsson

11 mar 2020
Ytterbacken Eric Larsson har kritat på ett nytt kontrakt med Malmö FF. Det nya avtalet sträcker sig till och med 2023. – Malmö har känts som hemma från dag ett och därför är det jätteskönt att förlänga, säger Larsson.