IFK Göteborg klart för kvartsfinal

IFK Göteborg, Mjällby AIF och Falkenbergs FF går till kvartsfinal i Svenska Cupen efter att ha säkrat gruppsegrar under lördagen.

IFK Göteborg blev första laget att gå till kvartsfinal i Svenska Cupen under lördagen. 1–1 hemma mot IK Sirius, efter att Robin Söder gett Blåvitt ledningen och Elias Andersson kvitterat för gästerna, räckte till förstaplatsen i grupp 7. Sirius behövde en seger för att avancera, men fick det svårt efter att Karl Larson visats ut med en halvtimme kvar att spela.

Samtidigt gjorde Västerås SK vad man kunde för att hålla drömmen om slutspel vid liv med en 4–0-seger hemma mot Sollentuna FK, men VSK stannar på sex poäng medan IFK Göteborg landade på sju.

I grupp 1 höll Mjällby AIF undan för Djurgården när lagen möttes i en avgörande match på Tele2 Arena. Regerande svenska mästarna Djurgården tog förvisso ledningen genom Jonathan Augustinsson på frispark, men Mamudo Moro kvitterade distinkt och Jesper Löfgren nickade sedan in segermålet i den andra halvleken.

I samma grupp gick avhängda Dalkurd FF upp i en 3–0-ledning hemma mot Sandvikens IF innan gästerna reducerade i slutminuterna.

På Östgötaporten bjöds det på spänning hela vägen in i mål då IFK Norrköping behövde minst en tvåmålsseger mot Falkenbergs FF för att gå om hallänningarna i tabellen. Sead Haksabanovic skruvade fräckt in 1–0 i den 68:e minuten, men trots flera bra Peking-chanser efter det kunde FFF stå emot och nå kvartsfinal på bättre målskillnad.

I dagens sjätte och sista match tog Halmstads BK sina första poäng i grupp 5 efter att unge Emil Tot Wikström inspirerat laget till en 2–1-seger mot Tvååkers IF.