Malmö tappade ledningen i Champions League-kvalet

Malmö FF tog ledningen via Anders Christiansen hemma mot ungerska Vidi i CL-kvalet. Men gästernas Nego kvitterade och slutresultatet 1-1 betyder att Malmö behöver jaga mål i returmötet på bortaplan.

I den tredje omgången av kvalet till Champions Leagues gruppspel bjöds publiken på stadion i Malmö på en lätt avslagen första halvlek.

I den andra trummade dock hemmalaget igång och ledningsmålet kom genom Anders Christiansen. Dansken var hal som en ål då han tog sig in i straffområdet och snyggt placerade in 1-0 till Malmö.

De himmelsblå fortsatte dominera matchbilden men i den 72:a minuten kom kallduschen.

En längre passning letade sig in i straffområdet och efter svårigheter för Malmös försvarare att kontrollera den studsande bollen snappade Nego upp den och dunkade in kvitteringen i nättaket.

Slutresultatet 1-1 innebär en liten ungersk fördel inför returmötet nästa vecka. Då behöver de regerande svenska mästarna jaga minst ett mål för att ha chansen att gå vidare till nästa kvalrunda.