Målrikt när Häcken vann

Häcken tog ledningen, Kalmar kvitterade, Häcken tog ledningen, Kalmar kvitterade. Men när Patrik Wålemark gav Häcken ledningen för tredje gången i matchen kunde Kalmar inte komma tillbaka. I kvällens andra match kryssade Halmstads BK och Djurgården i ett mållöst möte på Örjans Vall.

Halmstads BK – Djurgården 0-0
En jämn första halvlek på Örjans Vall saknade superfarliga chanser. Hemmalaget skapade ett antal hörnor, men lyckades inte förvalta möjligheten.

Den andra halvleken började jämnt, men ju lngre tiden gick, desto mer tog Djurgården över. Men de riktigt klara chanserna saknades. Närmast att vinna var istället HBK som, på tilläggstid, höll på att sätta 1-0. Bollen gick dock utanför och lagen delade på poängen.

Kalmar FF – BK Häcken 2-3
Martin Olsson inledde målskyttet på Guldfågeln Arena när han gav gästerna ledningen med en fin frispark redan efter nio minuter. Resultatet såg ut att stå sig fram till paus, men i den 43:e minuten kom kvitteringen. Ett snabbt KFF-anfall med fint växelspel gav Oliver Berg möjlighet att sätta 1-1.

I den andra halvleken satte Ali Youssef 2-1 för BK Häcken efter tio minuter. En fin genomskärare från Gustav Bergmark nådde Youssef som placerade in ledningsmålet. Men kvitteringen kom snabbt. Stenmark stod på rätt ställe i straffområdet efter en hörna och nickade in sitt första allsvenska mål till 2-2.

Men återigen tog Häcken ledningen. Gustav Berggren slog en ny djupledsboll, den här gången till Patrik Wålemark som rullade in 3-2 efter 69 minuter.

Kalmar tryckte på för en kvittering, men Häcken och höll undan och plockade tre nya poäng.