Nyman: "Det är poäng kvar att vinna"

21 oktober, 2020 kl 14:41 IFK Norrköping hänger med i toppstriden, inte minst tack vare skytteligaledaren Christoffer Nyman som tog hem Månadens spelare i september.
– Det är absolut kul att få det priset, men jag tycker hela laget har bidragit till det, säger Nyman till allsvenskan.se.

Senast ändrad: 26 oktober 2020

IFK Norrköping ligger tvåa i Allsvenskan med sex omgångar kvar att spela. Lagets kytteligaledare Christoffer Nyman tog hem Månadens spelare i september, men som den biträdande lagkapten han är så är han snabb att lyfta fram hela laget.

Grattis till utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan i september, hur känns det att ta emot den?

– Tack så jättemycket. Det är absolut kul att få det priset, men jag tycker hela laget har bidragit till det. Det var blandade resultat och lite blandade prestationer i september men det är kul, säger Nyman.

Du har gjort mål i nästan varje match du spelat nu på slutet, vad är det som gör att det fungerat så bra för dig senaste tiden?

– Jag tycker att vi som lag skapar mycket i matcherna, vi kommer till många målchanser. Jag har varit på rätt plats i många situationer och lyckats peta dit den. Men det är till stor del lagkamraternas förtjänst. Sedan har jag spelat mycket och har känt mig i bra form.

Ni hade en uppåtgånde trend i september efter några förluster i augusti, hur skulle du beskriva de två månaderna för er?

– Det var lite tyngre där innan, och det var under en lite för lång period kanske. Vi fick gå tillbaka till grunderna lite och sätta defensiven först och främst. Vi gjorde en stark bortamatch mot Kalmar och har gjort bra prestationer efter det, kanske inte med spelet vi alltid vill eftersträva, men bra prestationer ändå.

Det är ganska jämnt i toppen bakom Malmö FF just nu, hur ser du på toppstriden under slutspurten?

– Det blir spännande, det är matcher kvar att spela och poäng kvar att vinna. Vi ska göra vårt bästa för att vara med så långt som möjligt. Europaspel är absolut vad vi siktar mot. Det gäller att vi tar poängen som finns kvar att spela om.

Som vinnare av Månadens spelare så får du 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri del av din klubb. Vad har du valt att göra med pengarna?

– Jag bestämde mig väldigt tidigt, jag vill ge dem till flickverksamheten som startar nu i november. Med de här pengarna så vill jag hjälpa dem på vägen, det var självklart att ge det till dem, säger Christoffer Nyman.

Foto: bildbyrån

Ogbu straffade Sirius

23 nov 2020
Moses Ogbu satte matchens enda balja från straffpunkten när Mjällby bortaslog IK Sirius.

Oavgjort i Göteborgsderbyt

23 nov 2020
IFK Göteborg och BK Häcken delade på poängen på Gamla Ullevi.

Nymans strafftrippel avgjorde

23 nov 2020
IFK Norrköpings Christoffer Nyman gick upp i ensam skytteligaledning när han gjorde hat trick från elva meter mot Falkenbergs FF.

Kacaniklic räddade poäng för Bajen mot Malmö

22 nov 2020
Hammarby och Malmö FF delade på poängen efter 2–2 på Tele2 Arena.

Selmani bakom ny Varberg-seger

22 nov 2020
Astrit Selmani stod för två mål och en assist när Varbergs BoIS tog en klar 4–0-seger borta mot Östersunds FK.

Påkopplat ÖSK bortavann mot AIK

22 nov 2020
Örebro SK:s fina höstform fortsätter. Under söndagen bortabesegrade man AIK med 2–0.

Frick bakom Elfsborgs nya trepoängare

22 nov 2020
Per Frick satte 1–0 och assisterade till 2–0 när IF Elfsborg vann hemma mot Helsingborgs IF.

Djurgården vann efter rivstart

22 nov 2020
Djurgården gjorde processen kort med Kalmar FF. Gästerna vann med 3–0 efter att alla målen kommit första halvtimmen.

Halmstad tillbaka i Allsvenskan

21 nov 2020
En överkörning i Sundsvall löste Halmstads BK:s allsvenska avancemang redan med två matcher kvar att spela av säsongen.

SELECT presenterar ligabollen 2021

20 nov 2020
Allsvenskan och Superettan går snart in på sin femte säsong med en gemensam ligaboll från SELECT. För varje år så ändrar bollen utseende. 2021 års ligaboll kommer att vara vit med mörkblå, gula och röda inslag. – Vi vill ha en modern design på bollen. Nästa års vita bakgrund och mörka kontraster ligger i tiden och det ger en bra synlighet på bollen, säger Richard Kjell, Country Sales Manager på Svenska SELECT Sport AB.

Djurgården till cupgruppspel

19 nov 2020
Två mål innan pausvilan och lika många i den andra halvleken gav Djurgården en komfortabel resa mot Svenska Cupens gruppspel.

Varberg värvar skyttekung från Ettan Södra

18 nov 2020
Simon Karlsson Adjei har gjort 25 mål på 27 matcher för Assyriska Turabdin i Ettan Södra i år. Nu värvas han av Varbergs BoIS. – Jag är 27 år och det är Varbergs BoIS som ger mig chansen i Allsvenskan – det känns helt fantastiskt, säger Karlsson Adjei.