Rosenberg nickade en poäng till Malmö mot FCK

Malmö FF tog sin första poäng i Europa Leagues gruppspel i år när hemmamötet med FC Köpenhamn slutade 1–1.

Malmö FF följde upp den inledande 1–0-förlusten borta mot ukrainska Dynamo Kiev i Europa League-gruppspelet med att spela 1–1 hemma mot kortväga gästerna FC Köpenhamn under torsdagskvällen.

Det danska topplaget tog ledningen på Stadion i slutet av den första halvleken då Lasse Nielsen oturligt styrde bollen i eget mål när han försökte bryta ett farligt läge på bortre stolpen.

Malmö reste sig och kom tillbaka målmässigt efter pausvilan. Lagkaptenen Markus Rosenberg nickade in ett vänsterinlägg i den 55:e minuten och läget var lika igen.

37-årige Rosenbergs kvitteringsmål skulle visa sig bli det sista i matchen, och de båda grannklubbarna – om än på olika sidor av Öresund – delar på poängen i Malmö.

I kvällens andra match i grupp B spelade schweiziska FC Lugano och Dynamo Kiev 0–0.