Sirius fick inte hål på Jeonnam Dragons

IK Sirius spelade träningsmatch mot sydkoreanska högstaligalaget Jeonnam Dragons under torsdagen. Trots ett par vassa chanser för Sirius höll Jeonnam tätt och vann med 1-0.

Det hettade stundtals till på planen i den första halvleken när IK Sirius och Jeonnam Dragons från Sydkorea möttes i en träningsmatch i Portugal – något som kanske vittnade om hur allvarligt de båda lagen tog på tillställningen.

Några mål blev det dock inte under de första 45 minuterna, även om Sirius bland annat var nära med ett stenhårt volley-skott från Nicklas Busch Thor och ett avslut från nära håll av Elias Andersson, men båda gångerna räddade Jeonnams målvakt.

I den andra halvleken kunde anfallaren Bruno Nunes föra upp Dragons i ledningen då han fri i straffområdet kallt placerade in 1-0 vid den högra stolpen, utan större chans för Lukas Jonsson i Sirius-kassen.

Philip Haglund fick ett gyllene läge att kvittera för Sirius men när han tråcklade sig fram i straffområdet och sköt högt var motståndarmålvakten återigen med på noterna och avstyrde.

Jeonnam hade även de sina chanser att utöka ledningen, men inga fler mål föll i matchen som därmed slutade 1-0 till K League-laget.