Viktiga punkter på agendan på Upptaktsträffen för Allsvenskan

31 mars, 2021 kl 09:16 Årets upplaga av Allsvenskan sparkar igång helgen 10-11 april. Under måndagen snackades säsongen upp i en webbsändning från Svensk Elitfotbolls kontor samt på discovery+.

Upptaktsträffen delades upp i tre delar där de två första i huvudsak var till för klubbarna själva, media och andra intressenter. Från Svensk Elitfotbolls kontor i Solna fick tittarna under en webbsändning information om riktlinjer för media på arenorna i Allsvenskan, publikfrågan, officiell statistik, spelarutbildning samt hållbarhet och integritet.

Något som fick mycket utrymme var frågorna om hållbarhet och integritet.
Beatrice Clarke, ansvarig för Hållbarhet på Svensk Elitfotboll pratade tillsammans med Selene Cortes från organisationen Mind och BK Häckens tränare på temat psykisk ohälsa.

– Det här är en fråga högt upp på dagordningen. Vi är oroade när vi ser att det finns ett dåligt mående och en psykisk ohälsa, säger Beatrice Clarke i sändningen.

IMG_6237

– Vi behöver jobba förebyggande och främjande med den mentala hälsan, menar Selene Cortes.

Just nu pågår ett arbete med att kartlägga och studera spelarna i Allsvenskans och Superettans välmående. BK Häckens tränare säger att han har råkat på spelare med psykisk ohälsa ganska ofta.
– Jag är glad att det här arbetet har tagit fart nu. Resultaten från det här kommer vara ett väldigt bra underlag. Vi behöver fler verktyg till de verktyg vi redan har, säger Andreas Alm.

Avslutningsvis fick tittarna information om årets mediaguide samt att medias tips för säsongen 2021 presenterades.

– Pandemin gjorde att vi fick förändra upplägget för upptaktsträffen men utifrån rådande förutsättningar så tycker jag att vi genomförde upptaktsträffen på ett väldigt professionellt sätt, säger Kaveh Sarvari, ansvarig för upptaktsträffarna på Svensk Elitfotboll.

– Jag är väldigt nöjd över dagen. Mina kollegor berättade för den samlade presskåren om hur vi jobbar centralt med publikfrågan, med spelarutveckling och inte minst med så allvarliga frågor som psykisk ohälsa och anti matchfixning. Jag upplever också att vi har en bra dialog med media och att det finns utrymme både för klubb eller för sportjournalister att höra av sig till mig om de har funderingar av något slag. Vi jobbar tillsammans för att göra det så bra som möjligt för alla parter, säger Robert Johansson, kommunikationschef på Svensk Elitfotboll.

I del två fick media träffa klubbarnas huvudtränare och lagkaptener i separata videointervjuer.

Som grädde på moset avslutades kvällen med en 90 minuter lång sändning i discovery+ där klubbarnas huvudtränare snackade upp säsongen.

Se webb-sändningen från Svensk Elitfotbolls kontor i sin helhet på här.

Skarmavbild-2021-03-30-kl.-20.52.00

Media tippar Allsvenskan 2021:
1. Malmö FF
2. BK Häcken
3. Djurgårdens IF
4. Hammarby IF
5. IFK Norrköping
6. IF Elfsborg
7. AIK
8. IFK Göteborg
9. Örebro SK
10. Mjällby AIF
11. Degerfors IF
12. Halmstads BK 
13. IK Sirius
14. Kalmar FF
15. Varbergs BoIS
16. Östersunds FK

Turgott med hat-trick när ÖFK vann

18 apr 2021
Östersunds FK körde över Örebro SK, Malmö FF bortabesegrade BK Häcken och Kalmar FF plockade säsongens första trepoängare i dagens tidiga matcher. I de sena plockade Djurgården och IK Sirius tre pinnar.

Hammarby vann hemmapremiären

17 apr 2021
Akinkunmi Amoo satte 1–0 och Gustav Ludwigson stötte in 2–0 när Hammarby vann hemma mot Mjällby AIF.

Ylätupa het i AIK:s premiärseger

12 apr 2021
AIK blev måndagskvällens enda målskyttar då Degerfors IF kammade noll medan Kalmar FF och Östersunds FK tog en pinne var.

Boman hjälte i HBK:s återkomst

11 apr 2021
Nykomlingarna Halmstads BK tog tillsammans med Djurgården tre poäng i söndagens premiärmatcher.

Knudsens kanon avgjorde premiären

10 apr 2021
Malmö FF vann den allsvenska med premiären med 3–2 hemma mot Hammarby. Jonas Knudsen avgjorde för MFF med en volleykanon i krysset i den 90:e matchminuten.

Genomgång: Mjällby AIF till Östersunds FK

9 apr 2021
I morgon är det premiär i Allsvenskan och vi har kommit fram till genomgången av de sista fyra lagen: Mjällby AIF, Varbergs BoIS, Örebro SK och Östersunds FK.

Genomgång: IFK Norrköping till Malmö FF

8 apr 2021
Vi fortsätter genomgången av lagen i Allsvenskan inför helgens premiäromgång. Idag har turen kommit till IFK Norrköping, IK Sirius, Kalmar FF och Malmö FF.

Genomgång: Halmstads BK till IFK Göteborg

7 apr 2021
Allsvenskan startar den 10 april och idag tittar vi till läget hos Halmstads BK, Hammarby, IF Elfsborg och IFK Göteborg.

Genomgång: AIK till Djurgården

6 apr 2021
Allsvenskan startar lördag 10 april. Vi tittar till läget i lagen inför säsongen, och börjar med AIK, BK Häcken, Degerfors IF och Djurgården.

Så har lagen värvat i vinter

4 apr 2021
Övergångsfönstret har stängt – så här har alla de allsvenska lagen värvat i vinter.

Hammarby till cupfinal efter derbyseger i semin

4 apr 2021
Hammarby möter BK Häcken i Svenska Cupens final. Detta efter att Bajen besegrat Djurgården med 1–0 i söndagens semifinal.

Hammarby till cupsemifinal

1 apr 2021
Hammarby besegrade Trelleborgs FF efter förlängning i den uppskjutna Svenska Cup-kvartsfinalen och ställs nu mot Djurgården.